Vaarkaarten


kompas vaarkaarten

Enkele van de belangrijkste voorwerpen op een boot zijn de geschikte vaarkaarten. Ze geven duidelijk weer, waar er aanlegplaatsen te vinden zijn, drinkwater te halen valt en vele andere praktische zaken zoals de afstanden tussen sluizen.

Op rivieren is een actuele vaarkaart nog belangrijker! Rivieren zijn immers blootgesteld aan stromingen en bevatten obstakels in de vorm van zandbanken en rotsen onder het waterniveau. Om problemen te voorkomen is een recente vaarkaart dus onmisbaar.


Vaarkaarten kopen

Er zijn verschillende plekken om vaarkaarten te kopen:

Digitale vaarkaarten

Digitale waterkaarten worden door verschillende bedrijven aangeboden en zijn vaak een uitstekend alternatief voor de papieren vaarkaart. U download (na betaling) de kaart en plaatst ze op een GPS, computer of plotter. Net zoals de traditionele vaarkaarten koopt u een kaart per regio of vaargebied.

De kaarten hebben als grote voordeel dat ze met nieuwe informatie kunnen worden bijgewerkt. Toch kan je beter voorzichtig zijn en ook een gewone waterkaart meenemen op je trip. Technologie heeft namelijk de neiging om af en toe te falen.

Online vaarkaarten

Online vaarkaarten zijn er nog niet zoveel. Daarom werk ik aan een online waterkaart van Frankrijk. Natuurlijk kan u deze kaart niet gebruiken om precies te navigeren, maar ze geeft een duidelijk beeld van de kanalen en rivieren in Frankrijk.

varen pleziervaart Varen in Frankrijk

Blog varen ->
Forum varen ->

Volg Kanalen en Rivieren

Poll!

Laatste poll:


Op welke brandstof vaart u boot?