Reisverhaal: De Hygiëa op weg naar Berlijn

Auteur: Walter Decock, voorzitter IJzervaarders vzw

Deel 1: Dwars door Nederland

Hallo vaarvrienden,

Hier zijn we met ons nieuw reisverslag, nu gaat het richting Berlijn. De reis begint op 1 mei, in de Coupure van Brugge, waar we onze clubleden achterlaten, na genoten te hebben van de jaarlijkse uitstap van de IJzervaarders. Na die dagen van feesten en plezier, gaan we nu in één keer naar Sas van Gent, wat voor ons niet evident is, gezien onze manier van varen.

Onderweg stoppen we nog kort bij Patrick aan sluis Evergem, om Ian en Linda, onze Australische reisgenoten voor dit jaar, te begroeten. Morgen gaat hun boot Deerste, in het water en vervoegen zij ons. Het oponthoud in Sas wordt gebruikt om de voorraden aan te vullen. Met een Lidl om de hoek is dat geen probleem. Het onthaal is vriendelijk en de VPF tarieven vallen natuurlijk in de smaak.

Op donderdag 3 mei zijn we mooi op de geplande tijd vertrokken voor de overtocht van Wester- en Oosterschelde.

We hebben het tij perfect mee, en gaan vlot door de Oostersluis van Terneuzen en de sluis van Hansweert, beiden zonder noemenswaardige wachttijden, en natuurlijk samen met de nodige vrachtschepen. Op de Westerschelde houden we de hoofdbetonning aan en hebben alleen wat stevige golven van de heel grote jongens. Zet dus wel alles goed vast, vliegende tassen zijn niet zo prettig voor je interieur. We bereiken de Bergse diepsluis op het laatste van hoog water, beter kan niet, en zijn zo in Tholen. Wij kiezen altijd voor Van Duivendijk, betere steigers en voorzieningen. Na een goede 6 uur varen zijn we toe aan een leuke wandeling. Vooral Amor, ons woefje van 34 kilo weet dit te waarderen.

Via een tussenstop van 2 dagen in de schitterende Biesbosch, in het “noordergat van de plomp”, verkassen we in een klein uurtje naar de jachthaven van de Hank. Hier komen we met vier schepen en 10 vrienden samen om onze 40ste huwelijksverjaardag te vieren. Het werd een perfecte dag en avond, met lekker eten en de nodige drank. Alleen de kostprijs van het haventje zorgt voor een wolkje van 15,50€ voor een schip van 11 meter.

Na uitgebreid afscheid, de twee andere boten gaan naar ons landje en zo Frankrijk in, gooien we los voor een rustige trip naar Meerkerk. Een tussenstop in Gorinchem is meegenomen, eten moet iedereen, en het blijft een mooi stadje. De wal in Meerkerk (gratis) ligt zo vol dat Deerste naast ons genomen wordt. Mijn stuurvrouw legt de boot perfect in een klein gaatje, onder de verschrikte blikken van de schippers voor en achter ons. Een vrouw aan het roer blijft nog altijd voor commotie zorgen!

Onze vrienden hebben pech met hun motor, blijkt de dieselpomp te zijn. Na uitgebreid bellen door onze vriend Frans van Lady Jane, die kennen jullie nog van onze vorige reis, lukt het om een monteur te pakken te krijgen. Wat doet Frans daar denken jullie nu, wel hij heeft beslist nog even zijn zoon te bezoeken in Wijk bij Duurstede, voor hij België intrekt. Zo varen zij nog even met ons mee. Na een gelukte herstelling gaat de reis verder via Vianen over de Lek tot Wijk bij Duurstede. De vereniging houdt er, naar Nederlandse normen, betaalbare prijzen op na, dat mag ook eens. We genieten van een mooie wandeling door de stad, bekent om het grootste drankgebruik van het land. Dat weten we dan ook weer.

De volgende dag voert ons, via 24 km tegenstroom op de Lek, naar de IJssel. De snelheid gaat in een keer van 8 naar 15 km per uur, zonder aan het gas te komen. Dit geeft een idee van de stroomsnelheid. We stoppen voor 2 nachten in Doesburg, de was moet ook gedaan worden, en gaan dan rustig verder naar Deventer. Hoewel de stad op meer dan 3 km ligt, toch een stop waard.

Onze laatste halte op deze prachtige rivier is Hattem. Door het verslechterde weer (nog slechter?), blijven we ook hier 2 nachten.

Gelukkig wordt het op Hemelvaartsdag heel wat beter. Door de zondag bediening gooien we los om 9.30. Voor de sluis van Zwolle moeten we bijna een uur wachten.


Als we met de tweede schutting mee kunnen word het een stevige discussie met Duitse roeiers, die om te beginnen eerst de sluis in willen na het vrachtschip, maar dan ook nog eens lekker achteraan willen blijven liggen. Dat is wel buiten Nicky gerekend, die hen kort maar krachtig de levieten leest. Uit schrik schuiven zij toch maar naar voor, wel niet genoeg om meer dan 3 jachten toe te laten, maar wij zijn wel mee. Na het uitvaren van de sluis gaan we met ons twee schepen het geladen vrachtschip voorbij. De roeiers houden er natte voeten aan over, maar ja, voor wat hoort wat! Met een tussenstop in Giethoorn, het Venetië van het Noorden, gaat het tot voorbij Ossenzijl, aan de Linthorst Homansluis. De tocht door de weerribben blijft fascinerend en mooi. Dit is een absolute aanrader als je in die omgeving bent. Spijtig genoeg komen ze hier nu ook ontvangen.

Na een lange vaardag volgt een korte, tot bij onze vrienden Gatse en Rinny, in Lemmer. Het is toch mooi liggen, pal aan de hoofdvaarroute van dit uitgesproken watersportstadje, en dat nog gratis ook. Hun huis staat op de mooiste locatie van Lemmer, met eigen ligplaatsen. Zo zie je maar weer hoe belangrijk vrienden zijn. We blijven hier lekker 2 dagen liggen, en genieten van de start van het vaarseizoen daar. De Tjalken en Lemsteraken houden hun eerste wedstrijd, een spektakel om u tegen te zeggen. Het weer wordt aangenaam en zo genieten we nog meer. Neem je tijd als je in Lemmer bent, er valt heel wat te beleven, zeker in het centrum. Steek wel stoppen in je oren, we hebben de indruk dat veel schippers, en niet alleen van huurschepen, vergeten zijn dat er een hoofdmotor en een roer aan hun boot zit. Het geluid van boeg- en hekschroeven is oorverdovend en vervelend.

Zondag 20 mei, we gaan verder naar Sneek, met een overnachting aan een mooie Marrekrite plek, midden in de natuur van Friesland. Op maandag komt Dieter, onze favoriete technieker langs om enkele kleine onvolkomenheden aan te passen, en Ian heeft tijd nodig om zijn boegschroef te laten nakijken. Het is een reis met hindernissen dit jaar. Sneek is zeker een bezoekje waard en er zijn aanlegplaatsen midden in de stad aan 13,00€ voor een 11m schip, incl. elektr.. Woensdag kunnen we verder, met een tussenstop in het Bergumermeer, naar Groningen. Deze universiteitsstad vol leven, is een must. Je kunt hier gemakkelijk verschillende dagen doorbrengen, het verveeld nooit. De Groninger Motorbootclub ontvangt je in alle vriendschap, aan betaalbare prijzen, en de stad is op wandel- of fietsafstand, afhankelijk van je fysieke conditie.

Omdat onze Aussies het veengebied niet kennen, beslissen we om over Veendam naar Duitsland te varen. De Dollard via Delfzijl gaat niet lopen. In Veendam, een moderne, gezellige winkelstad, houden we de gebruikelijke was- en poetsdag. Er wonen hier ook vrienden, Ed en Gon, met een zusterschip. Normaal zijn zij ook onderweg, maar om medische redenen moesten zij hun vertrek uitstellen. Goed voor ons, zo kunnen we bijpraten en informatie uitwisselen. De veenkanalen zijn een aparte belevenis. Je vaart echt bijna door de huizen heen. Onze lintbebouwing is er klein bier tegen. Het haventje van Musselkanaal is onze plek voor vannacht. We zijn klaar om, via Ter Apel, Duitsland binnen te varen. De provincie Drenthe heeft zijn eigen charmes, en binnenkort is de verbinding Ter Apel – Coevorden klaar, een nieuwe, kortere weg naar Duitsland, zeker op te volgen via internet.

We sluiten hier deel 1 van mijn reisverslag af. In het volgende nummer meer. Even een korte conclusie: Nederland blijft het watersportland bij uitstek, maar de prijsverhogingen en toeristentaksen, maken het duur. Dat is perfect te merken aan het vaargedrag van henzelf. Elk jaar toeren ze minder en korter rond. Een optie zoals ons kortingssysteem of het ankerproject kennen ze niet, of is duur. Een rede te meer om onze Nederlandse vaarcollega’s naar Vlaanderen te lokken. Onze verenigingen kunnen er maar goed bij varen!

Nog een korte vermelding van de Marrekrite: deze vereniging verzorgt meer dan 3000 gratis aanlegplaatsen in Friesland, allen gelegen op schitterende plekjes in de natuur. Er zijn, buiten afvalcontainers, geen voorzieningen, maar je ligt er prachtig en gratis. Je kunt de vereniging steunen met de aankoop van een wimpel aan 13€. Een absolute aanrader als je in deze watersportprovincie rondvaart. Zo kan je voorgaande opmerking van een duur vaarland, toch een beetje aanvaardbaar maken.

Tot volgende keer, Walter en Nicky van de Hygiëa (en een poot van Amor).

Volgende pagina ->


varen pleziervaart Varen in Frankrijk

Blog varen ->
Forum varen ->

Volg Kanalen en Rivieren