Tunnel van Pouilly


Bouw

Het laatste stuk, maar ook één van de moeilijkste, dat werd voltooid aan het Canal de Bourgogne was de tunnel van Pouilly. Deze 3.333 m lange tunnel bevindt zich op het hoogste punt van het kanaal ter hoogte van Pouilly-en-Auxois. Men begon aan de tunnel te werken in 1826, de werken werden voltooid in 1832. De bouw van deze tunnel was zeer gevaarlijk voor de arbeiders omdat bijna alles met de hand moest worden gedaan, vele zijn dan ook overleden aan de werken. De tunnel wordt geventileerd door 32 tunnels die naar de oppervlakte gaan, ze werden tijdens het graven ook gebruikt om het opgegraven zand af te voeren.

Omdat in de tunnel boten niet kunnen kruisen heeft men van in het begin een systeem ingevoerd zodat er steeds slechts in n richting gevaren wordt. Dit wordt geregeld door de sluiswachters aan beide uiteinden van de tunnel. Maar de breedte van de tunnel zorgde voor een bijkomend probleem, de paarden die vroeger de boten voorttrokken konden niet door de tunnel. Er moest dus een sleper worden ingezet, maar omdat deze nog niet was ontwikkeld werd er een touw geplaatst waaraan men zich moest voortrekken. De eerste sleper op stoom kwam er pas na 35 touwtrekken.

Het eerste elektrische systeem kwam er pas in 1893 en deze betekende een grote vooruitgang voor het kanaal. Het kon immers 5 aken van 200 ton voortrekken door een ketting op de bodem van het kanaal. Hoewel dit een grote tijdwinst met zich meebracht duurde het nog steeds 1 tot 3 uur om de boten de tunnel door te trekken. De energie voor deze sleper werd ontwikkeld in de twee hoogste sluizen van het kanaal met behulp van turbines. Nu de sleper niet meer in gebruik, maar je kan hem nog steeds bezichtigen in Pouilly-en-Auxois.

varen pleziervaart Varen in Frankrijk

Blog varen ->
Forum varen ->

Volg Kanalen en Rivieren

In het kort


Kanaal: Canal de
            Bourgogne
Plaats: Pouilly-en-Auxois
Lengte: 3333 m