squatzillan

Aangemaakte reacties

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 16)
 • Auteur
  Berichten
 • In reactie op: LE MARACHEL #2338
  squatzillan
  Bijdrager

  Wel Maarten ik heb zelf alleen maar kunnen plannen, en niks kunnen uitvoeren wegens tijdgebrek. Het is ook daarom dat ik het over 2 a 3 jaar plan. Soms zullen er weken zijn dat ik helemaal niets kan renoveren. Alle tips over verf zijn welkom. Ik denk dat de beste verven International, Sikkens en Sigma zijn wat betreft voor boten. Als beste primer Primocon voor onder de waterlijn. Spijtig dat ik zal moeten wachten tot mei om te schilderen omdat 15 graden aanbevolen is.

  In reactie op: LE MARACHEL #2336
  squatzillan
  Bijdrager

  Planning is niet altijd gemakkelijk. Omdat ik het meeste zelf probeer te doen moet ik werk, kinderen en afbouwen combineren. Maar met een beetje creativiteit.. Zo blijft ne mens.. 😉
  Nee ik heb deze week totaal geen tijd gehad om naar mijn boot te gaan die nu nog op het dok in Terneusen ligt. Wel heb ik het budget dat ik zou vrijmaken om het onderwatreschip te schilderen berekend. Het is wel een serieuse hap, ongeveer 2000€, maar ja we willen het dat dan ook goed doen!
  Voor mij maakt het niet uit, ik neem mijn tijd en heb hiervoor 2 jaar voorzien.
  Alles moet in orde zijn, en wettelijk, waterzuivering, vergunningen, ..
  Nee ik zal DHAFE moeten uitstellen tot volgende week.
  Voorlopig toon ik nog geen foto’s omdat mijn boot eerst wil reinigen. 2 jaar op het dock heeft wat groenaanslag gegeven.

  Fijn weekend nog,
  Philiep

  In reactie op: LE MARACHEL #2334
  squatzillan
  Bijdrager

  Vrijdag neem ik kontakt op met DHAFE, en hoop daar eigenlijk op termijn een plaats vrij te krijgen aan de biestebroek kaai in Anderlecht. Voor mij zou dat ideaal zijn omdat mijn kinderen in Anderlecht naar school gaan, en de verbinding voor mijn werk, op de luchthaven van brussel, ideaal is. Aan de kaai daar kan je ook gebruik maken van elektriciteit en leidingwater. Als bootbewoner moet je je wel aanpassen aan een aantal andere gewoontes (elektr, water, verwarming, ..) dan een huis. Maar dat maakt het juist zo appart en anders. Hetgeen mij juist aantrekt, en het kontakt met het water natuurlijk! 🙂

  In reactie op: LE MARACHEL #2329
  squatzillan
  Bijdrager

  Slecht benutten van vrije ruimte, dat ook! En niet veel creativiteit.
  Ik ga nog wel op zoek, in principe, kan je je boot wel altijd verleggen, maar op termijn is dat geen werk. vind wel oplossingen. 🙂

  In reactie op: Frankrijk 2012 #2352
  squatzillan
  Bijdrager

  Ja, ik kan wel de terrasrailing neerklapbaar maken. Zo win ik 60 cm, en is het 2m80. Of ik moet op zoek naar andere routes…

  Thanks,
  Philiep

  In reactie op: Op welke brandstof vaart jou boot? #2077
  squatzillan
  Bijdrager

  Diesel. Maar ik doe (zal doen) wel het maximum om de uitllatgeaasen te filteren.

  In reactie op: Frankrijk 2012 #2346
  squatzillan
  Bijdrager

  tHeeft niet veel zin van sneller te gaan varen! Anders is het geen vakantie meer! 😉
  Ik dacht zelf van volgend jaar richting Frankrijk te trekken met een boot van 20m op 4m40, hoogte 3m40. Kan ik dan overal door onder de bruggen? Schijnt dat sommige bruggen maximum 3m40 toelaten?
  Om tijd te winnen leg ik mijn boot dan wel op voorhand bij de Franse grens, zelf woon ik rond Brussel.
  Bedankt voor de info,
  Philiep

  In reactie op: Frankrijk 2012 #2339
  squatzillan
  Bijdrager

  Hey Jack,
  ik heb even snel door je verhaal gegaan. Kan je me zeggen aan welke gemid. Snelheid je gevaren hebt? Mooie reis!
  Groeten,
  Philiep

  In reactie op: LE MARACHEL #2322
  squatzillan
  Bijdrager

  Wel een idee waar ik 100% achter sta! Alternatieve manier van wonen moet gepromoot worden. Er is trouwens eens iemand mee bezig geweest binnen de politiek, maar weet niet meer juist wie!
  Ik heb de ‘biestebroek kaai’ in Anderlecht waar de woonboten liggen al is gaan bekijken van de overkant van de kade, waar vzw Dhafe het voor het zeggen heeft, maar eerlijk gezegd lijkt het wat op een gesloten gemeenschap. Kweet niet of ik daar binnen pas! Misschien moet ik met de mensen eens praten, maar zonder afspraak heb je daar geen toegang.

  In reactie op: LE MARACHEL #2318
  squatzillan
  Bijdrager

  Haven Van Brussel heeft dus geantwoord! Gess??!, die sturen mij weer door naar vzw DHAFE die de conssesies voor woonboten in Brussel in beheer hebben! Nog maar is bellen.

  In reactie op: LE MARACHEL #2316
  squatzillan
  Bijdrager

  Alles zelf is de bedoeling, en de rest leren we wel, desnoods gaan we naar school! Internet helpt al veel, en wat logisch denken. Maar ideeën en hulp is wel welkom. Ik weet graag de mening van anderen. Van de haven van Brussel heb ik nog geen nieuws. Spijtig dat ze in België niet echt pro alternatieve woonoplossingen zijn! Zou heel wat plaats besparen met ons km lange water net! Er is toch een grond schaarste! Miss is stuff voor ge politieker om daar wet van te maken in verkiezinstijd! 😉 Ja, die zijn met andere dingen bezig.. pfff
  Ik weet dat ik haar wel voorlopig in tubize kan leggen, daar liggen enkele woonboten. Als je je adres op je boot laat zetten laat de gemeente en de beheerder van het kanaal je gerust. Enkel de vaartpolitie komt is langs om te zien of de kade proper blijft. Als er geen ander oplossing is ga ik voorlopig daar.
  Greets,
  Philiep

  In reactie op: LE MARACHEL #2314
  squatzillan
  Bijdrager

  Ha ja Maarten!, je vraag!
  Hoeveel ik uitspaar?! Niks! Want dat geld ga ik investeren in meer ‘levenskwaliteit’ ge weet wel ‘quality time’ met de kinderen! 🙂
  Maar als je een vergelijking wil maken denk ik als je wat nadenkt, goei oplossingen zoekt, en een boot van mijn grote, 20m, hebt, 25%, na en kwalitatief goede investering voor verbouwen.
  Interesse? 😉
  Ik heb wel al een paar keer enkele weken op een gullit gebleven, op zee, dus weet wel wat het is. Voor mij gewoon prachtig! Niet te vergelijken met een huis!

  In reactie op: LE MARACHEL #2313
  squatzillan
  Bijdrager

  Maarten,
  ik ben heel technisch aangelegd en kan op gebied van lassen, elektriciteit, waterleiding, motor, veel zelf. Bijna alles wat ik aankoop voor mijn boot ga ik op 2e hands sites zoeken, meestal nieuw, verkeer besteld. Zo spaar je heel wat uit. Ik heb dat voor de renovatie van mijn huis ook gedaan.
  Voorlopig blijf ik in een huis wonen, en trek 2 a 3 jaar uit om mijn boot volledig naar mijn normen te verbouwen. Budget maak ik dus verspreid over die tijd vrij. De aankoop heeft mij nog geen 25000€ gekost, en ik denk dat de investering rond de 50000€ op termijn zal liggen. Ik maak mij daar geen zorgen in. Om het onderhouden denk ik van jaarlijks een budget op kant te zetten. Schilderen van het onderwaterschip om de 7 jaar ongeveer.
  Stroom ga ik proberen voorzien van stad, maar op termijn ook zonnepanelen, budget te voorzien.
  Ik was op zoek tot voor een tijdje naar een huisje/apart van 125000€ max, dus zit ik wel goed denk ik. Maar dit wil ik niet meer doen omdat ik dan strikter budgetair moet leven. Niet dat dat niet gaat, maar ik wil wat meer ademruimte voor mij en mijn kinderen.
  Later, als de kinderen zelfstandig zijn, wil ik trouwens met mijn boot in Frankrijk gaan wonen. Met een huis gaat dat denk ik niet! 😉
  Het is niet een bevlieging, maar iets waar ik al van kinds af mee bezig ben en goed over na gedacht.
  Spijtig genoeg heb ik door een heel aantal verkeerde beslissing altijd moeten uitstellen.
  Tijd dus om mijn droom te leven!

  In reactie op: mijn schip #2268
  squatzillan
  Bijdrager

  Bedankt!
  Philiep

  In reactie op: LE MARACHEL #2311
  squatzillan
  Bijdrager

  Bedankt Maarten!
  Ik heb ondertussen ook kontakt opgenomen met de Haven Van Brussel via mail.
  Met de oorsprong bedoel ik welke werf deze boot gebouwd heeft. Ik plaats deze week nog enkele foto,s. Eigenlijk is het meer een alternatief tegen het dure wonen in Brussel en ja een droom.
  Ik ben al eens op BRYC geweest als bezoeker, maar gaan ze daar, in een haven met voorval jachten, een woonboot accepteren? Miss tot na de afbouw? Ik werk de volgende maandeb het onderschip af en ga haar dan in het water leggen voor verdere afbouw.
  Groeten,
  Philiep

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 16)