Reisverhaal: zeilen op de Middellandse Zee

Enkele weken geleden kwam ik toevallig de website van de familie de Romph tegen. Ze waren op dat moment bezig aan het laatste stuk van hun zeiltocht over de Middellandse Zee.

Zeilen van Spanje naar Slovenië

Zeiltocht met jacht Balansea over Middelandse ZeeHet verhaal begint in Spanje, waar de familie een nieuw zeiljacht koopt. Na een aantal voorbereidingsmaanden vertrokken ze in april uit Alicante. Eindpunt van de reis zou Koper in Slovenië zijn.

Nu, zes maanden later, hebben ze zonder noemenswaardige problemen hun boot afgemeerd. Gelukkig hebben zowel de drie kinderen als de ouders een blog bijgehouden. Iedereen kan dus meegenieten van hun avontuur.  Vooral de reisverhalen van de kinderen geven een unieke kijk op de zeiltocht. Korte, maar krachtige teksten die een eerlijk beeld geven van de reis.


“Ik geloof niet dat ik een bepaald beeld had van deze reis voordat we vertrokken. Het was een grote wens om dit te doen, het avontuur aan te gaan, vooral ook samen met onze kinderen. Er is zoveel moois, dat wilde ik ze graag laten zien. En ook de charme en de aantrekkingskracht van het reizen zelf. En dat je, als je dat wilt, een plan kunt maken en op reis kan gaan, om wat van de wereld te zien. En dat is wat we precies wat we hebben gedaan!”

Ook de spreekbeurt die zoon Stan schreef is een aanrader: “Een halfjaar op reis!

Het hele verhaal kan je lezen op hun website: Balansea.nl

Reageren kan je op het forum: Met het zeiljacht Balansea over de Middellandse Zee.

2 gedachten over “Reisverhaal: zeilen op de Middellandse Zee”

Plaats een reactie

Lees vorig bericht:
Waterkaarten: Sluizen en nog meer sluizen…

Het is een tijdje geleden dat ik een bericht op de blog plaatste. Achter de schermen werkte ik echter door...

Sluiten