Zeilmeisje Laura Dekker: Mijn verhaal – De Boekenbeurs

Laura Dekker - Mijn verhaalNederlands beroemdste “zeilmeisje” heeft een boek op de markt. In “Mijn verhaal” beschrijft grootmoeder Riek Dekker alle moeilijkheden en controverse rond de ambities van haar kleindochter. Als jongste solozeiler rond de wereld zeilen is Laura’s droom. Momenteel is ze bezig met die te verwezenlijken. Toch duurde het lang voor ze groen licht kreeg van het gerecht. Over deze strijd gaat het boek.

Aanrader of niet?

Is dit boek de moeite waard? Dat hangt van u interesses af. De één zal ontroerd achter blijven, de ander zal het boek nooit uitlezen. Buiten enkele persoonlijke inzichten in het leven van Laura Dekker voegt dit boek namelijk niet veel toe aan de reeds gekende feiten. Riek Dekker slaagt er in alles dramatisch weer te geven, aan u om mee te gaan in het verhaal of je eindeloos te ergeren.

Bureau Jeugdzorg laat haar onder toezicht stellen. Dat betekent dat ze haar wereldreis voorlopig kan vergeten. Haar teleurstelling is immens. Naarmate het bureaucratisch net zich om haar sluit, verliest Laura bijna haar levenslust. In een wanhoopspoging haar vrijheid te herwinnen, vlucht ze in december 2009 naar Sint Maarten.
[…]
Zal ze haar vrijheid terugkrijgen en op wereldreis kunnen gaan?

Bron

Het boek doet me denken aan een ander meisje dat in België een tijd in het nieuws kwam: het “sterrenmeisje”. Ook zij verdiende aan haar bekende gezicht door het uitbrengen van een autobiografie.


Laura Dekker haar verhaal op de Boekenbeurs 2010

“Mijn verhaal” staat op de stand van “Agora” (nr. 309) te koop voor € 14,5.

Details:

Titel: Zeilmeisje Laura Dekker “Mijn verhaal”
Auteur: Riek Dekker
Uitgeverij: De Alk
ISBN: 978-905961-088-0

Pagina’s: 128
Afmetingen: 15 x 22,5 cm

Aanraders op de Boekenbeurs 2010

Meer aanraders op de Boekenbeurs vindt u op De Boekenbeurs Antwerpen 2010 – Aanraders over varen.

Plaats een reactie

Lees vorig bericht:
Ik ga zeilen! Een praktisch handboek voor de jeugd – De Boekenbeurs

Leer je kind de basis van zeilen met dit praktisch handboek voor de jeugd! "Ik ga zeilen!" is geschreven door...

Sluiten