“Tunnelmoord” een boek over de binnenvaart

De Franse schrijfster Esther de Blank heeft een fictief verhaal geschreven dat gaat over de binnenvaart in Frankrijk. Ze weet waarover ze praat, zelf is schipper op een binnenschip in West-Europa. De laatste jaren gaat ze vooral varen in Frankrijk.

In het boek krijgt Isabel Jansen, rechercheur bij de politie, de opdracht een moord op een schippersechtpaar in Langres te onderzoeken. Het koppel werd gevonden in de buurt van de tunnel op het kanaal Marne à la Saône op een binnenschip.

Isabel Jansen is de aangewezen persoon voor het onderzoek aangezien ze zelf de dochter is van een Franse moeder en Nederlandse vader die beide schippers waren. Hierdoor krijgt ze dus vaak onderzoeken die verband houden met de binnenvaart.  Dit is echter haar eerste zelfstandige onderzoek waarbij doden vielen.


Hieronder vindt u een fragment uit de proloog van “Tunnelmoord”:

Gistermiddag is er in de buurt van Langres een schip gevonden met twee lijken aan boord. Ergens bij een of andere spoortunnel. Typisch een gevalletje voor jou. De plaatselijke mensen weten er geen raad mee en omdat jij onze binnenvaartspecialist bent, ga je er nu direct heen en neemt daar de leiding van het onderzoek op je. De commissaris daar heet Sarin. Hij zal je de nodige mensen ter beschikking stellen en zorgen voor onderdak. Schiet op en vertrek meteen, want die lijken zijn al hartstikke koud. En kleed je voortaan wat fatsoenlijker als je op kantoor komt.

Leeskamer – Fragment uit “Tunnelmoord”

Het boek komt uit eind April.

Plaats een reactie

Lees vorig bericht:
Vaarkaarten op wikipedia!

Het is zover, Kanalen & Rivieren is erin geslaagd in de vrije encyclopedie vermeld te worden als bron! Het mag...

Sluiten