Belgian Boat Show 2011 in Flanders Expo Gent

sportboten op Belgian Boat Show 2011

Belgische botenbeurs

Nog 5 nachten slapen en dan gaat de grootste Belgische botenbeurs van start: de Belgian Boat Show 2011. Ook dit jaar zal je er kunnen smullen van het ruime aanbod boten, accessoires en informatie. De Belgian Boat Show gaat zoals gewoonlijk door in Flanders Expo te Gent. De beurs gaat door van 12 tot en met 14 februari en van 18 tot en met 20 februari 2011. Meer informatie over openingsuren, tarieven en kortingen staan onderaan dit artikel.

Nieuw op deze 23ste editie is de stand van het Belgische IONIC yachts, u vindt ze op stand 1554.

Boten in twaalf windrichtingen

Zodat u niet verloren loopt op deze 23ste Belgian Boat Show is de beurs opgedeeld in 12 windrichtingen, breng dus je kompas mee! 😉


Een kort overzicht:

 • Noord: Open boten, kajuitjachten en alles over pleziervaart in de indoor jachthaven.
 • Noord-noord-oost: De opkomst van de motor-kajuitkruisers. Stalen en polyester motorboten gericht op huiselijk comfort. Deze kanaalboten zijn uitermate geschikt om de Europese rivieren en kanalen te ontdekken samen met je gezin. Er staan ook enkele motorsloepen opgesteld.
 • Oost-noord-oost: De betaalbare instapboten voor wie zich slechts af en toe op het water begeeft.  Je koopt er je gezinsboot compleet met buitenboordmotor en accessoires voor minder dan € 10.000.
 • Oost: Boek hier je reis en beleef de vaarvakantie van je leven! Het zou de slogan van dit deel van de beurs kunnen zijn. U vindt er dertig reisoperatoren die u aan een zeil- of motorbootreis kunnen helpen.
 • Oost-zuid-oost: In het Maritiem Reiscafé kan je ervaringen en informatie uitwisselen met ervaren vaarreizigers. Stel u vragen en leer er bij van mensen die al jaren bezig zijn in de scheepvaart.
 • Zuid-zuid-oost: Na Start-To-Run en vele varianten is er eindelijk een startpakket dat u zal interesseren! Start Boating is de naam van dit onderdeel van de beurs. U kan er als beginner terecht met al u vragen over documenten, vaarbrevetten, veiligheid, navigatiecursussen en alles daaromheen.
 • Zuid: Green Label. Hybride aandrijving troef. U kan hier de “Greenline 33 Hybrid” bezichting die eerder op deze website werd besproken in het artikel over ecologisch varen. De Fineliner, die met hybride aandrijving kan geleverd worden, valt hier voor het eerst te bezichtigen.


 • buitenboordmotoren op Belgian Boat Show 2011 • Zuid-zuid-west: Snel, sneller, snelst. Sportboten, vooral van Amerikaanse makelij, beleven hun Belgische premiere: Cobalt, SeaRay, Azure, Mastercraft, Tahoe, Four Winns, Bayliner, Campion, Monterey, en vele andere.
 • West-zuid-west: Tigé en Mastercraft, maar ook vele andere bootbouwers, stellen nieuwe modellen voor die de wakeboarder zullen interesseren.
 • West: Hier vindt u dagzeilboten. Deze open kielzeiljachten zullen vooral dienst doen als weekend boten.
 • West-noord-west: RIBS (Rigid Hull Inflatable Boats) voor open water. Vaar tot 120 kilometer per uur over zee in deze semi opblaasbare boten. Het bekende Zodiac kan hier natuurlijk niet ontbreken.
 • Noord-noord-west: Beleef het water. In het Maritiem Café op zaterdag 12 februari vanaf 17 uur ontmoeten ervaren schippers alle geïnteresseerden in het vaarreizen.

Adres, openingsuren en prijs

De Belgian Boat Show vindt plaats in Flanders Expo te Gent.

Adres:
Flanders expo
Maaltekouter 1
9051 Gent
België

lier Belgian Boat Show

Openingsuren Belgian Boat Show 2011:

Zaterdag 12/02: 10 – 22h
Zondag 13/02: 10 – 19h
Maandag 14/02: 10 – 19h

Vrijdag 18/02: 10 – 22h
Zaterdag 19/02: 10 – 19h
Zondag 20/02: 10 – 19h

Prijzen:

Volwassenen: 11 euro
Reductietarief: 8 euro
Zes tot twaalf jaar: 5 euro
Kinderen onder de zes jaar: gratis

Groepen van 15 personen en meer kunnen binnen aan groepstarief: 8 euro per persoon. Vanaf 20 personen krijgt u 1 ticket gratis.

Korting en meer informatie

Meer informatie en een link naar een kortingsbon van €3 vindt u hier: Belgian Boat Show 2011

Bron: http://www.belgianboatshow.be

Plaats een reactie

Lees vorig bericht:
De populairste kanalen en rivieren – Top 10

U heeft het zich ongetwijfeld al eens afgevraagd. Welke kanalen en rivieren zijn de absolute favorieten onder bootreizigers. Binnenkort krijgt...

Sluiten