Goedkoop op bootreis: Vijf tips : Varen op kanalen en rivieren

Blog | Forum

Categorie: Vakantietips

Goedkoop op bootreis: Vijf tips

20 mei

Een vakantie op een boot is duur. Toch kan u door de volgende tips te volgen een heel stuk van dat bedrag afknagen en hopelijk snel en goedkoop op bootvakantie.

 1. Boek buiten het hoogseizoen.

  Het verschil tussen de drukke maanden en rustige maanden bedraagt vaak 40% in prijs. Wie veel tijd en ook met minder goed weer kan leven boekt beter niet tijdens de zomermaanden.

 2. Boek laat.

  Last minutes bestaan ook in de bootverhuur. Bekijk geregeld hun websites en waarschijnlijk vangt u een mooie korting.

 3. Maak gebruik van promoties.

  Weinig geboekte schepen en vaarroutes worden afgeprijsd. Gaan varen voor minder geld en met weinig verkeer, waar kan ik tekenen?! 😉

 4. Ga langer varen of in groep.

  Een boot met grotere capaciteit is per persoon goedkoper. Alle vaste kosten van het schip zoals het onderhoud worden immers over meer hoofden verdeeld. Ook groepskortingen zijn te verkrijgen. Langer verhuren verhuren spreekt veel bootverhuurders ook aan, want vanaf de tweede volle week kan u weer rekenen op reducties.

 5. Zoek tot u vindt!

  Er zijn verschillende verhuurmaatschappijen en ook vele kleinere verhuurders. Deze hebben elk hun prijzen en vaarroutes. Vergelijk goed voor u de bootvakantie vastlegt.

Alle bovenstaande tips werken. Laat u echter niet foppen, verwacht geen all-inclusive! Brandstof, verzekering, lidgelden, eten, drank, vervoer van en naar de haven zijn voor eigen rekening.
Daarom deze bonus tip:

Reageer