Bootreis: Plezier aan boord verzekerd! : Varen op kanalen en rivieren

Blog | Forum

Categorie: Vakantietips

Bootreis: Plezier aan boord verzekerd!

25 jul

Naast onstpanning, moet er aan boord ook tijd zijn voor spel en plezier. Op een krappe boot, weg van de normale vrijetijdsbestedingen, is het soms improviseren. Toch is er geen reden tot verveling!

Van 230 Volt naar 12 Volt

Aan boord moet je niet zoeken naar de gebruikelijke contactdozen, je zal ze niet vinden! Op een schip bedoelt voor de pleziervaart vindt je doorgaans enkel 12 Volt stopcontacten. Een televisie, radio en de lader van laptop, MP3-speler of GSM kunnen dus niet worden aangesloten op het stroomnet.

Voor wie niet zonder deze elektronische toestellen kan zijn er gelukkig enkele oplossingen.

Wie gebruik maakt van de contactdozen aan boord, doet dit best zoveel mogelijk als de motor draait. Zo kan de accu steeds bijladen. Ook met licht aan boord moet spaarzaam worden omgesprongen. Een campingvuurtje is een goede oplossing.

Plezier aan boord zonder elektriciteit

Wie liever even wegvlucht van al die elektrische toestellen kan zich uitleven op en rond de boot. Voor sport en spel zijn het jaagpad en grasvelden perfecte oorden. Gaan lopen of fietsen zonder drukke wegen te kruisen of vissen in absolute stilte. U kiest. Met een bal of badmintonrackets bent u ook enkele uurtjes zoet.

Ook een uitstap naar het dorp of bos levert vaak mooie ervaringen op. Hou op je vaarkaart ook steeds rivieren en stromen in het oog. Soms kruisen die uw pad en kan u daar een frisse duik nemen. Hou wel rekening met de stroming en pas op dat u niet in iets scherp trapt. Wie één of meerdere kinderen heeft kan samen met hen een dam bouwen met stenen of keien ketsen.

Aan boord kan u de tijd verdrijven met een boek, gezelschapsspel of een goed gesprek. ’s Avonds genieten van de heldere sterrenhemel of knus samenzitten terwijl het buiten regent behoren ook tot de mogelijkheden. Ja, een bootreis kan ook romantisch zijn. 😉

Wat doet u op bootreis? Sport, spel of rust? Reageer!

Reageer