Zeeuwse vissers niet gevonden bij berging Nieuwpoort 28

Berging van garnalenkotter Nieuwpoort 28 "Mooie Meid"De vissers van de gekapseisde garnalenkotter “Nieuwpoort 28” zijn nog steeds niet terug gevonden. De kans dat de vissers nog levend terug worden gevonden is sinds woensdag bijna onbestaande. Toen werd de zoekactie met schepen, duikers en helikopter stopgezet omdat de kans op overleven voor de vissers door de kou zeer klein geworden was.

Garnalenkotter Nieuwpoort 28 (“Mooie Meid”)

De garnalenkotter kapseisde dinsdag 1 maart voor de Franse kust te Duinkerken. Van de drie Zeeuwse vissers die op de boot werkten is tot nu toe geen spoor.

Sinds gisteren is de berging van het schip begonnen door het bergingsbedrijf Multraship. Ook tijdens deze berging zijn de vissers niet teruggevonden. De boot werd omgekanteld en daarna leeggepompt.


De N28 wordt ondertussen naar Vlissingen in Nederland gesleept. In Nederland zal het het schip dan nogmaals worden doorzocht, ditmaal door de Nederlandse autoriteiten, maar het is bijna zeker dat deze zoektocht niets zal opbrengen.

Plaats een reactie

Lees vorig bericht:
HISWA Amsterdam Boat Show 2011 nu open

De HISWA Amsterdam Boat Show is vanaf vandaag tot en met 6 maart open. Op de botenbeurs komen een aantal speciale gasten...

Sluiten