Zeeschip en baggerschip botsen op Schelde, dodelijke afloop

In Zandvliet zijn woensdagavond een baggerschip van Jan De Nul en de tanker Cristal Topaz op elkaar gebotst. Het ongeluk gebeurde om 21u50 ter hoogte van de Berendrechtsluis vlakbij de kerncentrale van Doel. Het baggerschip zonk snel na de aanvaring.

Ongeval op Schelde bij Berendrechtsluis

De scheepvaartpolitie, brandweer en federale politie reageerden snel, maar voor de drie bemanningsleden van het baggerschip kwam alle hulp te laat. Met sonar en een warmtecamera werd het water, zonder succes, afgezocht. Eén van de opvarenden werd donderdag rond 00u40 dood terug gevonden. De 52-jarige man is tot nu toe de enige persoon die de reddingswerkers hebben teruggevonden. Het is onwaarschijnlijk dat de andere bemanningsleden (49 en 57 jaar) levend worden teruggevonden.

Om 2u00 werd de zoekactie stopgezet door het ongunstige tij. De scheepvaartpolitie sleepte ondertussen het wrak uit de vaargeul naar de kade. In de namiddag is de zoekactie hervat door firma De Nul. De zoektocht naar de twee andere mannen in het ruim van het schip verloopt moeizaam. De firma hoopt dat het demonteren van bepaalde onderdelen het zoeken zal vergemakkelijken. Het parket van Antwerpen heeft al een onderzoek gestart naar de oorzaak van het ongeluk.


Het scheepvaartverkeer op de Schelde werd door de zoekactie gehinderd. Tegen 7u00 ’s ochtends verliep het verkeer op de rivier weer normaal.

Plaats een reactie

Lees vorig bericht:
Berging sleepboot Fairplay 22, Belgische kapitein vermist

De sleepboot die donderdagmiddag 11 november kapseisde op de Nieuwe Waterweg bij Hoek van Holland is vandaag van de Berghaven...

Sluiten