Wetsvoorstel: intrekking vaarbewijs na grote overtreding

Bij de Raad van State in Nederland ligt een nieuw wetsvoorstel op tafel. De wet zou het (tijdelijk) intrekken van een vaarbewijs mogelijk maken, zowel voor plezier- als beroepsvaart.

Tot nu toe wordt iemand die te snel, dronken of onverantwoord vaart met een boete bestraft. Ook zijn boot kan in beslag worden genomen, maar zijn vaarbewijs niet. De overtreder kan dus gewoon verder varen in een ander vaartuig. Het wetsvoorstel moet daar verandering in brengen. Als de wet in gebruik wordt genomen, dan zullen in de toekomst ook vaarbewijs worden ingevorderd.

Ook de beroepsvaart valt onder de nieuwe regelgeving. De invordering van het vaarbewijs is voor deze mensen veel dramatischer. Hierdoor verliezen ze immers hun broodwinning.


1 gedachte over “Wetsvoorstel: intrekking vaarbewijs na grote overtreding”

  1. Het invorderen is zeker een stap in de goede richting. Echter schippers waarvan het vaarbewijs kan/mag worden ingevorderd. Kunnen gewoon blijven varen zolang ze onder de norm blijven van het vaarbewijs.
    Schepen tot 20 km/uur en/of schepen met een lengte tot max 15 meter.

    Zou men het nagenoeg sluitend willen maken, dan zou men in elk geval voor alle gemotoriseerde vaartuigen het vaarbewijs verplicht moeten stellen.

    Met name in het voorseizoen zijn in het vaargebied gelegen tussen de Buitenkaag, Katwijk, Leidschendam en Alphen aan den Rijn veel schippers aangehouden terzake het varen onder invloed. Waarbij de hoogste ruim 800 ugl was!

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Lees vorig bericht:
Foto’s Tall Ships Races 2010 Antwerpen

Zoals beloofd enkele foto's van de Tall Ships Races in Antwerpen. De 75 zeilschepen hebben ondertussen de haven van Antwerpen...

Sluiten