VNF start met reddingsplan Franse vaarwegen

Het VNF gaat de Franse waterwegen opwaarderenHet VNF heeft hun nieuwe strategie bekend gemaakt om de Franse waterwegen tussen 2013 en 2018 naar een hoger niveau te tillen. De nieuwe strategie werd begin oktober gestemd door de raad van bestuur.

Oud en versleten

De Franse kanalen en rivieren zijn dringend toe aan vernieuwing. Een ook het netwerk kan uitbreiding gebruiken. Op dit moment zorgen sommige sluizen en waterwegen voor grote vertragingen omdat ze de verkeersstroom niet aankunnen of omdat er werkzaamheden aan de gang zijn om defecten te herstellen. Dit zorgt voor frustraties bij de schippers en bedrijven die gebruik maken van de waterwegen.

Herlanceren van de Franse waterwegen

“Voies navigables 2013 – relance pour la voie d’eau'” is een project dat de Franse waterwegen moet voorbereiden op de toekomst. Er wordt gestreefd naar de objectieven van het “Grenelle Environnement”, een debatkring die zich richt op ecologische problemen en duurzame ontwikkeling.


De kwaliteit van het water, de biodiversiteit en het opwekken van energie staan centraal.  Ook “modal shift”, het verplaatsen van wegverkeer naar andere vervoerswegen, is een belangrijk onderwerp.

Voies Navigables de France richt zich op drie pijlers:

  1. Optimalisering van investeringen voor een veiliger en moderner netwerk.
  2. Aanpassing van de aangeboden diensten aan de noden van de gebruikers en de evolutie van het waterverkeer op de Franse en Europese waterwegen.
  3. Intensiever samenwerken met (commerciële) partners.

Een aantal projecten, zoals het Seine-Nord Europe project, zijn al van start gegaan. Hopelijk kunnen alle schippers, groot en klein, tegen 2018 genieten van de vernieuwde aanpak van het VNF.

3 gedachten over “VNF start met reddingsplan Franse vaarwegen”

  1. Veel beloven en weinig……. We wachten al meer dan zes jaar op het herstel van de ingestorte pont canal op de Samber. Als hier eindelijk iets ondernomen wordt om deze mooie toegangspoort van Frankrijk opnieuw open te stellen, dan pas zal ik VNF geloven.

    mvg Walter

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Lees vorig bericht:
Reisverhaal: zeilen op de Middellandse Zee

Enkele weken geleden kwam ik toevallig de website van de familie de Romph tegen. Ze waren op dat moment bezig...

Sluiten