PlanetSolar: reis rond de wereld op zonne-energie

Binnenkort start de PlanetSolar aan zijn tocht om de wereld… met 0% uitstoot en fluisterstil.

De organisatie en de catamaran PlanetSolar zijn beide het idee van de Zwitser Raphaël Domjan. Deze droomde sinds 2004 om als eerste de wereld rond te varen enkel op zonne-energie. Zijn enthousiasme sloeg over en hij vond de nodige sponsors. Het resultaat is de catamaran PlanetSolar. Aan boord zullen vier zeilers verblijven tijdens de reis van 50.000 kilometer. Op promotie tochten in havens kunnen maximaal 40 personen worden vervoerd. Gemiddeld zal het schip tegen 7,5 knopen (13,89 km/h) varen.

De reis was eigenlijk gepland voor april 2011, maar aangezien de tests goed verlopen hoopt het team al tegen het einde van deze zomer klaar te zijn voor de wereldreis.


Aan het ontwerp ging veel onderzoek vooraf. De zonnepanelen, vormgeving, materiaalkeuze en route zijn alle het resultaat van wel overwogen beslissingen. Alle met het oog op een zo efficiënt mogelijk gebruik van de beschikbare energie. Het eindresultaat is te bewonderen op PlanetSolar.

PlanetSolar wants to show that we can change, that solutions exist and that it isn’t too late. Future generations are looking to us; our choices will mark the future of humanity.Plaats een reactie

Lees vorig bericht:
Hoe onstonden de eerste sluizen?

Na de vorige post "Hoe werkt een sluis?" is het nu tijd voor de geschiedenis achter deze waterkeringen. Waar onstonden...

Sluiten