Franse binnenschippers voeren actie tegen werkomstandigheden

Gisteren voerden de Noord-Franse binnenschippers actie tegen de waanzinnige werkomstandigheden die met hun beroep gepaard gaan. Ze deden dit door een blokkade op te richten in Dorignies. Ze hopen op een gesprek met de Franse minister van transport Borloo.

Het “Syndicat La Glissoire” wil met de waarschuwingsactie de aandacht vestigen op de oneerlijke concurrentie die er op de Franse wateren heerst. Vele schippers varen immers onder de prijs. De oplossing licht volgens hun in een ministerieel besluit over een minimumvergoeding voor prestaties verricht via binnenvaart en strenge controle. Dit zou ook doorgetrokken moeten worden naar het weg- en spoorvervoer. Tenslotte wenst het “Syndicat La Glissoire” een indexering van de brandstofprijzen en volledige steun voor de installatie van een AIS. Het AIS of “Automatic Identification System” moet zorgen voor een hogere veiligheid door interactie mogelijk te maken tussen schepen onderling en instanties aan wal.

Ondertussen roepen de schippers hun Europese collega’s op om steun te verlenen. Indien er geen reactie komt van het de Franse regering voor 26 april zullen de vaarroutes tussen Frankrijk en België en de route naar de haven van Duinkerke geblokkeerd worden.


Plaats een reactie

Lees vorig bericht:
Britse marineschepen evacueren reizigers van het Europese vasteland.

Groot-Brittanië is gisteren gestart met de evacuatie van enkele van de 150.000 gestrande Britten. Hiervoor zet de Britse premier Gordon...

Sluiten