Bouw Seine-Schelde van start

De Vlaamse overheid is op 12 maart 2010 gestart met de bouw van 6,5 kilometer kaaimuren op het Noordervak van de Ringvaart om Gent. Dit is de eerste stap van het nieuwe Seine-Nord Europe project. Dit project is voor de haven van Gent zeer belangrijk aangezien het in de toekomst een verbinding tussen Gent en Parijs mogelijk zal maken door de bouw van het Seine-Nord Europe Canal.

De schuine kanten van de Ringvaart moeten omgebouwd worden naar verticale kaaimuren, zodat deze kunnen uitgerust worden met bolders. Dit zal in de toekomst een handige wachtplaats zijn voor binnenschepen. Verder hoopt men dat dit ook voor de achterliggende bedrijven nieuwe mogelijkheidheden biedt.

Ook dienen er bruggen te worden verhoogd, komen er twee nieuwe sluizen in Harelbeke en Sint-Baafs-Vijve en graaft men passeerstroken voor grote duwkonvooien. Tenslotte zal er ook aan rivierherstel aandacht worden besteed.


Het Seine-Nord Europe kanaal zou in 2016 klaar moeten zijn voor gebruik.

Voor meer informatie over het project kan u de vorige blogpost lezen:

Het Seine-Nord Europe project

Plaats een reactie

Lees vorig bericht:
Knooppuntenboekjes 2010 Nederland

Voor iedereen die wel eens in Nederland vaart een handige tip: De knooppuntboekjes van Varen doe je samen! Deze boekjes...

Sluiten