Berging sleepboot Fairplay 22, Belgische kapitein vermist

De sleepboot die donderdagmiddag 11 november kapseisde op de Nieuwe Waterweg bij Hoek van Holland is vandaag van de Berghaven naar de Waalhaven gesleept.

3 van de 5 opvarenden werden met onderkoelingsverschijnselen uit het wrak gered. De Poolse machinist spoelde dood aan bij `s-Gravenzanden. De Belgische kapitein ligt vermoedelijk nog in het schip. Redders hebben de hoop om hem levend terug te vinden opgegeven. Eerder hoopten ze nog op een luchtbel in de romp van het schip, waarin hij zou kunnen overleven. Ook de vloedlijn tussen Hoek van Holland en Scheveningen werd grondig afgespeurd met helikopters en auto`s voor het geval de kapitein uit het schip zou zijn geslingerd.

De sleepboot kapseisde waarschijnlijk door het stormweer. De sleepboot, de Fairplay 22 van Fairplay Towage, sleepte op dat moment de ferry Stena Britannica. Het scheepverkeer werd een tijd lang stilgelegd. Nadat de sleepboot naar de Waalhaven gesleept werd kon de berging starten.


Een grote kraan van Smit Tak draait de sleepboot nu om waarna de boot kan worden geborgen door het bedrijf Smit Salvage.

Plaats een reactie

Lees vorig bericht:
Binnenvaart & Sleep- en duwboten – De Boekenbeurs

"Binnenvaart 2010" en "Sleep en duwboten 2010" zijn naslagwerken van boten onder Nederlandse vlag. U vindt er elk ingeschreven schip...

Sluiten