Acties schippers ten einde na akkoord over protocol

Gisteren kwam eindelijk de verlossende beslissing en begon het vaarverkeer over de grens langzaamaan terug te groeien. De beslissing kwam er nadat La Glissoire en het Franse ministerie tot een akkoord waren gekomen over het voorgestelde protocol. De meeste stakende schippers verlieten echter met tegenzin hun plek. Toch hadden ze er de dwangsom van 4000 Euro per dag niet voor over. Het vaarverkeer is natuurlijk nog steeds verstoord, maar dit zal de komende dagen verbeteren.

Ondertussen heeft VNF het druk met de gemoederen te bedaren en alle vaarwegen vrij te maken. Het lijkt wel alsof iedereen daar met de handen in het haar zit. Op hun website staat immers nog steeds niets te lezen over de stakingen. Al wie meer informatie over de huidige situatie wil weten wordt dus gedwongen het elders te zoeken. Een samenvatting van de acties kon u eerder hier lezen: Samenvatting acties Franse schippers.

Tien dagen na start van de blokkades kan men terug zonder al te grote problemen over de grens varen. Al gaat het nog traag.


Plaats een reactie

Lees vorig bericht:
Samenvatting: Twee weken blokkades door Franse schippers…

Zoals eerder te lezen viel op deze blog, voeren Franse schippers actie tegen slechte werkomstandigheden. Door blokkades aan de Belgische...

Sluiten