Waar internationaal vaarbewijs aanvragen in België? : Varen op kanalen en rivieren

Blog | Forum

Categorie: Pleziervaart

Waar internationaal vaarbewijs aanvragen in België?

18 aug

Watersportfederaties leveren Belgisch internationaal vaarbewijsLeuk dat nieuwe internationaal vaarbewijs, maar waar kan ik het aanvragen? De Belgische overheid heeft, na een lange wachttijd, eindelijk het ICC ingevoerd. Nu het er is blijken veel mensen niet te weten waar ze het certificaat kunnen aanvragen.

Het antwoord?

Watersportfederaties delen vaarbewijs uit

Het antwoord ligt voor de hand. De watersportfederaties zullen de taak op zich nemen om de aanvragen voor het ‘International Certificate of Competence’ af te handelen. Het zijn ook deze federaties die de examens voor het stuurbrevet afnemen.

Spijtig genoeg heeft de overheid deze invoering niet goed genoeg voorbereid. Op de website kan u nog steeds volgende tekst lezen:

“Het ICC (International Certificate for operators of pleasure Craft  – Internationaal Vaarbewijs voor Pleziervaartuigen) wordt nu ook in België ingevoerd. Momenteel worden alle afspraken en voorbereidingen voor de aanmaak van de ICC-kaarten praktisch geregeld. Ten gepaste tijde zullen de nodige informatie op deze website worden gepubliceerd.”

Bron: http://www.mobilit.fgov.be/nl/index.htm

Wie een internationaal vaarbewijs wil aanvragen neemt dus contact op met zijn of haar watersportfederatie. Voor een volledige lijst: watersportfederaties.

Bekijk zeker de website van u watersportfederatie. Meestal kan u de benodigde formulieren online vinden.

Kent u nog mensen met vragen? Vergeet ze niet te helpen! Extra vragen kan u altijd stellen op het forum over varen en boten.

Reageer