Waar internationaal vaarbewijs aanvragen in België?

Watersportfederaties leveren Belgisch internationaal vaarbewijsLeuk dat nieuwe internationaal vaarbewijs, maar waar kan ik het aanvragen? De Belgische overheid heeft, na een lange wachttijd, eindelijk het ICC ingevoerd. Nu het er is blijken veel mensen niet te weten waar ze het certificaat kunnen aanvragen.

Het antwoord?

Watersportfederaties delen vaarbewijs uit

Het antwoord ligt voor de hand. De watersportfederaties zullen de taak op zich nemen om de aanvragen voor het ‘International Certificate of Competence’ af te handelen. Het zijn ook deze federaties die de examens voor het stuurbrevet afnemen.


Spijtig genoeg heeft de overheid deze invoering niet goed genoeg voorbereid. Op de website kan u nog steeds volgende tekst lezen:

“Het ICC (International Certificate for operators of pleasure Craft  – Internationaal Vaarbewijs voor Pleziervaartuigen) wordt nu ook in België ingevoerd. Momenteel worden alle afspraken en voorbereidingen voor de aanmaak van de ICC-kaarten praktisch geregeld. Ten gepaste tijde zullen de nodige informatie op deze website worden gepubliceerd.”

Bron: http://www.mobilit.fgov.be/nl/index.htm

Wie een internationaal vaarbewijs wil aanvragen neemt dus contact op met zijn of haar watersportfederatie. Voor een volledige lijst: watersportfederaties.

Bekijk zeker de website van u watersportfederatie. Meestal kan u de benodigde formulieren online vinden.

Kent u nog mensen met vragen? Vergeet ze niet te helpen! Extra vragen kan u altijd stellen op het forum over varen en boten.

7 gedachten over “Waar internationaal vaarbewijs aanvragen in België?”

 1. Ik heb een algemeen stuurbrevet maar ben niet aangesloten aan een watersportfederatie.
  Waar kunnen wij dit internationaal brevet dan wel aanvragen aub ?

  Beantwoorden
  • Je hoeft hiervoor geen lid te zijn. Kies er een federatie uit en volg de instructies op hun website voor de aanvraag van het ICC. Je zal er het aanvraagformulier vinden dat je samen met enkele bijlagen moet binnenbrengen. Na betaling van de vaste kost van € 60 zullen ze de aanvraag verder afhandelen en zorgen dat je binnenkort ook kan pronken met je nieuwe vaarbewijs. 😉

 2. Ik heb een groot vaarbewijs België vaarbewijs & nederland vaarbewijs

  ik zou ook het internationaal vaarbewijs willen hebben waar moet ik daar voor zijn

  Vriendelijke groeten

  Louis

  Beantwoorden
 3. Beste
  Reeds geruime tijd ben ik in het bezit van een algemeen stuurbrevet , onlangs is het mogelijk dit om te zetten naar een internationaal brevet . Waar in de omgeving van Brussel kan ik terecht om dit te bekomen
  Mvg
  Daniel

  Beantwoorden
 4. Ik ben in het bezit van een stuurbrevet waar kan ik deze laten omzetten naar een internationaal (regio antwerpen /oost vlaanderen) ben bij geen sportclub aangesloten

  grtjs billy

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Lees vorig bericht:
Botenparade Gay Pride 2011 neemt Amsterdamse grachten in

Vandaag vierden op Amsterdam Gay Pride duizenden homoseksuelen feest. Ze deden dit traditie getrouw op en rond de grachten van...

Sluiten