Internationaal Belgisch stuurbrevet eindelijk beschikbaar! : Varen op kanalen en rivieren

Blog | Forum

Categorie: Pleziervaart

Internationaal Belgisch stuurbrevet eindelijk beschikbaar!

30 jun

Internationaal stuurbrevet ook in België beschikbaar.Het is zover! Het internationaal stuurbrevet is eindelijk ook in België beschikbaar. Staatssecretaris voor mobiliteit Etienne Schouppe tekende onlangs resolutie nr. 40 van de VN Economische Commissie voor Europa. Daardoor behoort België nu eindelijk tot de grote groep Europese landen die het internationaal vaarbewijs ondersteunen. Het document zal 25 Euro kostten en levenslang geldig blijven.

Paul Jambers en Pascale Naessens krijgen eerste ICC

Om de doorbraak wat meer publiciteit te geven werden bekende Belgen Paul Jambers en Pascale Naessens uitgekozen om het eerste internationaal stuurbrevet te ontvangen.

De twee zeilers gaven nogmaals het probleem van het oude stuurbrevet aan. In het buitenland heeft men vaak vragen bij het zien van het Belgisch stuurbrevet. Vooral de tweetaligheid van het document zorgt voor de nodige problemen. Met de invoer van het internationaal brevet zouden deze problemen voorgoed van de aan moeten zijn.

Europees vaarbewijs voor pleziervaart

Het ICC of International Certificate of Competence geeft de houder recht om in Europa te varen. Na lang wachten is het Europees vaarbewijs nu een feit. Al in april 2010 beloofde staatssecretaris voor mobiliteit Etienne Schouppe de invoer ervan. Met een jaar vertraging is het er nu eindelijk en kan de Belgische pleziervaarder zorgeloos op reis vertrekken.

Stiekem hoop ik dat mijn e-mail aan Etienne Schouppe de zaken wat heeft versneld ;):

Open e-mail aan staatssecretaris voor mobiliteit Schouppe: Belgisch stuurbrevet en het ICC… of toch niet?

Veel plezier Belgische pleziervaarders. Nog net op tijd voor de zomer? Reageer en laat u mening horen.

PS: Meer informatie kan u vinden in het volgende artikel “Internationaal vaarbewijs voor pleziervaarders uit België“.

Reageer