Het Belgisch stuurbrevet met of zonder ICC? : Varen op kanalen en rivieren

Blog | Forum

Categorie: Pleziervaart

Het Belgisch stuurbrevet met of zonder ICC?

17 mrt

Pagina 1 Pagina 2

Open e-mail aan staatssecretaris voor mobiliteit Schouppe: Belgisch stuurbrevet en het ICC… of toch niet?

Geachte meneer Schouppe,

Ik contacteer u in de hoop dat u me meer duidelijkheid kan verschaffen over invoering van het International Certificate of Competence (ICC). Ik beheer de website www.kanalenenrivieren.eu en lees op internet regelmatig vragen over dit onderwerp. Sommige mensen denken zelfs dat het ICC al is ingevoerd in België, maar op http://www.mobilit.fgov.be/nl/index.htm is hier niets over te vinden.

Belgisch stuurbrevet en het ICC… of toch niet?

Ik heb gemerkt dat er veel verwarring is over het al dan niet invoeren van het ICC in België. De laatste officiële berichten dateren van april 2010. Toen kondigde u aan dat België resolutie nr. 40 van de VN Economische Commissie voor Europa zou ondertekenen. Rond die tijd kwam de Belgische politiek in de problemen en van het ICC hebben we sindsdien niets meer gehoord.

Mijn vraag aan u: is er van het goedkeuren van deze resolutie nog sprake? Liep de invoering van het certificaat vertraging op of ging die om andere redenen niet door? Het Belgisch stuurbrevet kan volgens velen makkelijker behaald worden dan het Nederlandse vaarbewijs. Vormt dit een probleem voor de Europese Commisie?

Ik hoop dat u de tijd neemt om mijn vraag te beantwoorden, zodat ik deze informatie met anderen kan delen. Aangezien de laatste mededelingen over dit onderwerp bijna een jaar oud zijn, wachten velen ongeduldig op een duidelijk antwoord.

Met vriendelijke groeten,
Maarten Van Rompuy

Webmaster Kanalen en Rivieren

Persbericht: Waar blijft het Europees vaarbewijs? [PDF]

Lees vorige pagina

Reageer