Het Belgisch stuurbrevet met of zonder ICC? : Varen op kanalen en rivieren

Blog | Forum

Categorie: Pleziervaart

Het Belgisch stuurbrevet met of zonder ICC?

17 mrt

Pagina 1 Pagina 2

Stuurbrevet nog steeds zonder ICCOp veel fora doen vragen de ronde over het stuurbrevet. “Waar mag ik varen met het Belgisch stuurbrevet?” is een veel gestelde vraag. Kanalen & Rivieren probeerde deze te beantwoorden (zie Stuurbrevet België), maar stootte zelf op enkele onduidelijkheden.

PS Dit artikel stelt een probleem aan de kaak dat ondertussen, eindelijk, opgelost is. Meer informatie kan je lezen op “Internationaal Belgisch stuurbrevet eindelijk beschikbaar!” en “Internationaal vaarbewijs voor pleziervaarders uit België“.

Stuurbrevet en het International Certificat of Competence

Het ICC of International Certificate of Competence is een Europees vaarbewijs dat vele Europese landen reeds uitreiken. In Nederland bijvoorbeeld, krijg je het certificaat na het behalen van je vaarbewijs. Het certificaat is levenslang geldig en laat je toe door heel Europa te varen.

België is niet bij die landen en dit heeft verschillende Belgische schippers al in de problemen gebracht. Het Belgisch stuurbrevet en de geldigheid ervan in het buitenland is door vele plaatselijke autoriteiten niet gekend.

Staatssecretaris voor mobiliteit Etienne Schouppe erkende het probleem en berichtte in april 2010 dat het ICC zou worden ingevoerd in België.

Goed nieuws, maar tot nu toe is de wet nog steeds niet van kracht. Resolutie 40 van de Europese Commisie is nog steeds niet ondertekend door België. Waarom niet?

Belgische politieke crisis houdt invoering Europees vaarbewijs tegen

De Belgische politiek breekt records, spijtig genoeg in de discipline “niet-regeringsvormen”. Ik wil hier geen politiek debat uitlokken, maar doordat België al meer dan een jaar enkel een regering van lopende zaken heeft kunnen nieuwe wetten niet worden ingevoerd.

Het Europees vaarbewijs zal dus nog even op zich laten wachten. Toch gaan sommige mensen er vanuit dat het ICC wel al in België is ingevoerd. Staatssecretaris Schouppe beloofde immers dat het zou worden ingevoerd in 2010 en dat is bij velen blijven hangen.

Een zoektocht in Google maakt duidelijk hoe weinig aandacht dit probleem kreeg en hoeveel foute informatie er op het web rondreist. Het laatste persbericht dateert van april 2010.

Kanalen & Rivieren vraagt nu aandacht voor het koninklijk besluit waar vele Belgische pleziervaarders op wachten door een open e-mail te sturen naar staatssecretaris Schoupe. In de mail, die u op de volgende pagina kan lezen, vraag ik om meer duidelijkheid en communicatie naar de pleziervaart toe. Internet blijkt geen goede bron te zijn voor informatie over dit onderwerp en daar wil ik verandering in brengen.

Hopelijk maakte ik zelf niet te veel fouten in dit bericht! 😉 Laat me weten wat u denkt over de huidige situatie door een reactie te schrijven op dit bericht. Vergeet het ook niet te delen als u ook van mening bent dat het ICC wel erg lang op zich laat wachten.

Lees volgende pagina

Reageer