Bereken hoe duur de pleziervaart is

Hoeveel kost een boot geld“Hoe duur is de pleziervaart?” is een artikel van De Tijd, waarin u zicht krijgt op de vaste  en lopende kosten van een eigen boot.

Dat de kosten van een eigen boot voor de pleziervaart al snel oplopen zal je niet verwonderen. De berekening volgens De Tijd vormt de basis voor onderstaand hulpmiddel. Zo kan u zelf, na het invoeren van wat getallen, een schatting maken van de jaarlijkse kosten.

Bereken hoeveel een boot kost ->


Hoe duur is de pleziervaart?

Hoewel de berekening al een redelijke indicatie geeft, zijn er een aantal dingen over het hoofd gezien. Brandstof, verzekeringen en andere aspecten worden niet meegerekend. Verbeteringen of toevoegingen kan u hier melden!

5 gedachten over “Bereken hoe duur de pleziervaart is”

  1. Ik snap absoluut niet waar ze die getallen uittrekken, maar erg accuraat is het alvast niet. Ik kocht mijn schip tweedehands, en volgens de berekening kost mijn schip jaarlijks 4 keer de “nieuwprijs” in onderhoud. Je reinste bullshit.

    Beantwoorden
  2. Deze rekenmodule kunnen ze inderdaad beter van de site halen, de geloofwaardigheid van de site als geheel komt nu ook in het geding. Probleem is dat deze link hoog in de zoekresultaten naar voren komt. Gelukkig snapt iedereen dat een boot niet meer per jaar kan kosten dan de aanschafprijs. Als ik bijv. 2000 euro aanschaf invul, komt er 12500 euro jaarlijkse kosten uit. Ik denk dat ik inclusief brandstof nog niet aan 500 euro kom.

    Beantwoorden
    • Deze rekenmodule is natuurlijk niet realistisch te noemen. Hij is ook niet bedoeld als realistische test, ze is opgericht om snel zelf de berekeningen van het gelinkte artikel in de Tijd te kunnen toetsen.

Plaats een reactie

Lees vorig bericht:
Botenbeurzen geven startsignaal voor het nieuwe vaarseizoen

Het nieuwe vaarseizoen komt eraan! De kans voor fabrikanten van boten, zeiljachten en toebehoren om hun merk in de kijker...

Sluiten