Kracht van water| Zware aardbeving en tsunami treffen Japan (Miyagi)

Japan, aardbeving en tsunami in MiyagiVanochtend trof een zware aardbeving Japan. De aardbeving mat 8,9 op de schaal van Richter, veroorzaakte een tsunami. Het epicentrum lag op 100 kilometer van Miyagi, 24,4 kilometer onder het aardoppervlak.

De beving vond plaats om 14:46 lokale tijd en richtte een zware ravage aan. De tsunami die later over de kuststreek spoelde was al even verwoestend. Ook de nucleaire noodtoestand is ook uitgeroepen na brand in een kerncentrale.

Naast land- en luchtmacht schiet ook de zeemacht ter hulp. Hoeveel slachtoffers er zijn is nog onbekend en juiste informatie hierover zal ook nog even op zich laten wachten. Veel communicatienetwerken liggen plat door de schade die de aardbeving en tsunami hebben aangericht.


Het “Early Warning System” werkte naar behoren en waarschuwde snel alle omringende landen.

Tsunami op Kanalen & Rivieren?

Hoewel u dit nieuws misschien niet zou verwachten op deze blog, is er toch een goede reden voor. Wat er nu gebeurt in Japan demonstreert de immense kracht die uitgaat van een massa water en dat is iets om bij stil te staan. De tot tien meter hoge golf verwoeste alles op zijn pad. In de stad Sendai gooide de golf verschillende schepen op land.

Je zal waarschijnlijk nooit in een gelijkaardige situatie terecht komen, maar toch mag je de kracht die uitgaat van een stromende rivier of een sluis die volloopt nooit onderschatten.

Plaats een reactie

Lees vorig bericht:
U kiest wat er op Kanalen en Rivieren verschijnt

U vraagt, ik schrijf Wat wilt u op deze website lezen? Op Kanalen & Rivieren staan al zo'n 500 artikels...

Sluiten