Hoe beschermen tegen overstromingen Var?

De overstromingen in het departement Var, Zuid-Frankrijk, eisen een grote tol. Overstromingen zijn niet te vermijden, maar u kan zich er wel tegen wapenen. Wat kan u doen als het waterpeil plots snel begint te stijgen?

  1. Breng zoveel mogelijk meubels en belangrijke documenten naar een hoger gelegen verdieping en zorg dat alles wat los ligt niet weg kan drijven.
  2. Droge kleren en voedsel kunnen later handig van pas komen. Ook een zaklamp, laarzen, emmers en trekker mag je niet vergeten.
  3. Verplaatst de auto naar een veiliger gebied.
  4. Zorg naast je gezin ook voor een veilig onderkomen voor de huisdieren.
  5. Maak met zandzakken dammen voor deuren en andere openingen op het gelijkvloers.
  6. Zet een triplexplaat in alle deuropeningen en sluit deze af met silicone.
  7. Tijdens de overstroming sluit u best gas, elektriciteit en water af.

Wie zich goed wil voorbereiden kan een dompelpomp aanschaffen. Al zal deze bij grote overstromingen niet veel helpen. Ook materiaal voor zandzakken en het vasthechten van goederen die kunnen wegdrijven moet u op voorhand in huis hebben.

Na de overstromingen is het belangrijk om alles vast te leggen op foto. De verzekeringsmaatschappij kan deze opvragen bij de betaling van een schadevergoeding. Verder moet het huis langdurig verlucht en verwarmt worden, gevolgd door een grondige poetsbeurt.


Heeft u nog andere tips of heeft u zelf al last gehad van overstromingen? Deel het in je reactie op dit bericht!

Plaats een reactie

Lees vorig bericht:
Beelden van overstromingen in het departement Var

Het departement Var heeft al enkele dagen te kampen met grote overstromingen. De grootte van deze ramp wordt pas echt...

Sluiten