Botenparade Gay Pride 2011 neemt Amsterdamse grachten in

Canal Pride 2011Vandaag vierden op Amsterdam Gay Pride duizenden homoseksuelen feest. Ze deden dit traditie getrouw op en rond de grachten van Amsterdam. Het evenement trok dit jaar 380.000 bezoekers aan. De organisatoren hadden pech met het weer. Het regende de hele namiddag.

Canalparade 2011

De parade op de Amsterdamse grachten bestond uit 80 boten. Uitzonderlijk dit jaar, was de aanwezigheid van militairen in uniform. Het was de eerste keer dat ze ook in uniform mochten uitkomen voor hun geaardheid.

Natuurlijk waren ook vele Bekende Nederlanders aanwezig.


Het doel van de parade is de integratie van homoseksuelen in de maatschappij te verbeteren. Deze boodschap wordt duidelijk overgebracht door de vele spandoeken, reclame en de aanwezigheid van politieke partijen en de een officiële boot van de overheid.

Toch vrezen sommigen dat de parade het tegenovergestelde effect kan veroorzaken. De veelal schaars of uitdagend geklede mannen en vrouwen zouden te provocerend zijn, zeker in de ogen van vele homofoben. Ook zijn er vragen over het gedrag van sommige homoseksuelen op dit soort evenementen. Ze zouden de vooroordelen die er vaak heersen enkel versterken.

Bekijk de Gay Pride parade op Youtube

Heeft u de live-uitzending gemist? Dan kan u de parade nu bekijken via de onderstaande video (opgelet deze uitzending is meer dan twee uur lang en in het Engels):

Plaats een reactie

Lees vorig bericht:
Tall Ships Races 2014 start in Harlingen, Nederland

De Tall Ships Races gaan in 2014 van start in Harlingen. Het was eerder al aangekondigd, maar sinds vandaag is de...

Sluiten