183e verjaardag van Jules Verne

Jules Verne zou vandaag zijn 183e verjaardag vieren. De Franse schrijver was vooral bekend door zijn voorspellingen die hij deed op basis van een brede wetenschappelijke kennis. Hij schreef vele “educatieve” romans waarvan “De reis om de wereld in 80 dagen” waarschijnlijk de bekendste is.

Google Doodle 183e verjaardag Jules Verne

De Jules Verne Trofee

“Le Tour du monde en quatre-vingts jours” was de inspiratie voor een zeilwedstrijd rond de wereld: de Jules Verne Trofee. Deze wisselbeker wordt uitgereikt aan de zeiler die het snelst de wereld rond vaart zonder hulpmiddelen te gebruiken.

Verne’s Google Doodle

Jules Verne was een vooruitstrevende man, die ook vandaag nog herdacht wordt. Dit is ook Google niet ontgaan. Daarom kan u nog de hele dag genieten van bovenstaande Google Doodle.


Een Google Doodle is een speciaal logo dat het Google logo op de zoekpagina tijdelijk vervangt. Het leuke aan deze Doodle is dat je het kan besturen. Ga naar de Google Homepage en bestuur de duikboot om in een wondere wereld onder te duiken.

Dit logo is gebaseerd op de roman “20.000 mijlen onder de zee” waarin een duikboot voorkomt. Kapitein Nemo vaarde in deze roman in de Nautilus. De Nautilus was de eerste onderzeeboot, ontwikkeld in opdracht van Napoleon Bonaparte en ontwikkeld door Robert Fulton.

Plaats een reactie

Lees vorig bericht:
Belgian Boat Show 2011 in Flanders Expo Gent

Belgische botenbeurs Nog 5 nachten slapen en dan gaat de grootste Belgische botenbeurs van start: de Belgian Boat Show 2011....

Sluiten